Okul Zemin Kaplamaları

Eğitim binaları olan okullar işlevleri gereği, eğitimin kalitesini arttırmaya olumlu katkıda bulunacak fiziksel şartları ve kullanıcı gereksinmelerini en iyi düzeyde karşılayacak biçimde tasarlanır ve buna uygun olarak uygulaması yerine getirilir. Eğitim binalarında derslikler, koridor, teneffüs mekanları ve laboratuvar en önemli mekanları oluşturmaktadır.

DERSLİK / SINIF ZEMİN KAPLAMALARI

Derslikler ve alıştırma odaları için yeteri kadar ses yalıtımı ve iyi işitebilirlik sağlanmalıdır. Gürültü kaynaklarından kaçınmak ve ses taşıyıcı elemanları yalıtmak gerekir. Seçilecek döşeme kaplamaları bu özelliklere uygun olmalı ve daha iyi olabilmesi için katkıda bulunabilecek nitelikte olmalıdır. Yine döşeme kaplamaları üzerinde emniyetle yürünebilir, kolay temizlenebilir, sıcak ve derzsiz olmalıdır. Bu mekanlar genel olarak ahşap döşeme kaplamasına sahiptir. Fırçalayarak temizleme dışında "tik ağacı" ya da "jarrah" gibi yağlı karaktere sahip ahşap kullanmak tavsiye edilmektedir. Bu ahşap malzemeler kendinden yağlı niteliğe sahiptir ve diğer masif ahşaplar gibi kolayca tozlanmaz.

Dersliklerde PVC gibi esnek zemin kaplama malzemeleri, kolay temizlenmesi, yürüme güvenliği, ses emicilik bakımından iyi ve aynı zamanda gürültü üretmeyen bir malzeme olması nedeniyle tercih edilmektedir. Özellikle mantar dolgulu PVC'ler ses emicilik, temas sıcaklığı ve darbe sesine karşı daha iyidirler. Aynı şekilde linolyumunda esnek yapısından dolayı ses emiciliği orta düzeyde olmasına rağmen temizlenmesi kolaydır. Yürüme güvenliği bakımından da iyi özellikler gösterir. Linolyum sıcak temaslı bir malzeme olmasından dolayı ayak sıcaklığı açısından da uygundur.

Halılar yürüme güvenliği, ses emicilik, temas sıcaklığı bakımından çok iyidir. Aynı zamanda gürültü üretmeyen bir malzeme olması nedeniyle dersliklerde sessiz bir ortamın yaratılmasına katkıda bulunur. Ancak temizlik ve bakımları zordur. Bu nedenle çok kalabalık olmayan dersliklerde kullanılabilir.

Doğal ve yapay taşlar döşeme kaplamaları temizlenmeleri kolaydır. Aşınma dayanımları ve yürüme güvenliği genelde iyi ve çok iyidir. Ancak bu malzemeler sert oldukları için soğuk temaslı, gürültü üreten ve ses emicilik bakımından iyi değillerdir. Dersliklerde kullanılmaları çok uygun olmamaktadır.

KORİDOR ZEMİN KAPLAMALARI

Koridorlar ve teneffüs mekanlarının döşeme kaplamaları kaymaz ve dayanıklı olmalıdır. Okullar insan trafiğinin yoğun olduğu mekanlardır. Bu yüzden bu mekanlarda kullanılacak malzemenin aşınma dayanımı yüksek olmalıdır.

Özellikle koridorlarda, kompozit blok döşeme kaplaması kullanılmaktadır. Bu malzeme zor aşınır ve kolay toz tutmaz karakterdedir; fakat ahşap döşeme kaplamasından daha gürültülüdür. Sıradan kompozit blok döşeme kaplaması orta dereceli okullardan daha az yoğunluğu olan sınıflarda ya da daha küçük okullarda kullanılabilmektedir. Bahsedilen ikinci durumda uygun bakım yapılmadığında oldukça kötü bir yıpranma meydana gelebilir. Renkli asfalt gün geçtikçe daha fazla kullanılmakta ve koridorlar için oldukça iyi sonuçlar verdiği görülmektedir. Pek çok okulda kolay temizlendiği için mozaik tercih edilmektedir, fakat bu malzeme genel olarak oldukça gürültülü bulunmaktadır.

PVA plastik döşeme kaplaması da uygundur ve bu malzeme makul bir fiyata aşınmaz bir yüzey sağlamaktadır. Modem okullarda eğilim, daha parlak renkler sunma yönündedir ve bu nedenle vinil asbest karolar kullanılmaktadır. Bu malzeme yeterli ölçüde sessiz, sıcak ve özel bir bakıma ihtiyaç duymamaktadır.

LABORATUVARLAR

Laboratuvardaki döşeme kaplamaları kimyasal maddelerden etkilenmez, derzsiz aşınma dayanımı yüksek, su geçirmez, rengi solmaz olmalı, ısı yalıtımı, temizlik ve bakım özellikleri iyi olmalı, elektriği az iletmeli, elektrik yüklenmelerini kolaylaştırmayan bir döşeme kaplaması gerektirirler. En iyi malzeme suni reçineden yapılan ve birbirine derzsiz olarak yapıştırılan malzemedir (Epoksi).

Bu mekanlar için "tik ağacı" ya da "jarrah" döşeme kaplaması oldukça iyi sonuç vermektedir. Bunlar belirli asitlerle yanabilir ya da lekelenebilir; fakat bu onların dayanıklılıklarını etkilemez. Özellikle tik ağacı genelde ateşe ve asitlere dayanıklı olmasından dolayı laboratuvarlarda daha çok kullanılır. "Pyinkado" aside dayanıklı niteliktedir ve kimyasal laboratuvarlar için uygundur. Linolyum genel laboratuvar çalışmaları için yeterli ölçüde aside dayanıklıdır; ve şayet istenilen kalınlıkta kullanılırsa, oldukça sağlamdır. Elbette ki uygun yapıştırıcıyla yerleştirilmelidir. Tümüyle aside dayanıklı nitelik taşımamasına rağmen, vinil asbest karo döşeme kaplamalarının laboratuvar döşemeleri için kullanımına talep artmaktadır. Bu malzeme en zayıf asitlere ve alkalilere karşı koyabilecek ve herhangi bir dökülme kısa sürede silinirse, iyi sonuçlar verecektir.

OKUL ZEMİN KAPLAMA FİYATLARI

Okul zemin kaplama fiyatları kullanılacak malzemenin ve uygulama yapılacak mekanın özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Okul zemin kaplama fiyatı almak için ücretsiz keşif formumuzu doldurabilir ya da 0216 354 00 91 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz. Müşteri temsilcilerimiz en kısa sürede size ulaşarak ücretsiz keşif randevu işlemlerinizi gerçekleştirecektir.

 

ÖRNEK ÜRÜNLER

Aşağıdaki ürünler örnek olarak verilmiştir. Ürün sayfamızı ziyaret ederek tüm renk ve modelleri daha yakından tanıyıp, size en uygun olan ürünü seçebilirsiniz.

anaokulu zemin anaokulu zemin kaplama okul bahçe zemin kaplama okul bahçesi zemin boyama okul bahçesi zemin kaplama

okul bahçesi zemini okul pvc zemin kaplama okul zemin boyama okul zemin döşemeleri okul zemin kaplama malzemeleri

OKUL YER KAPLAMA MALZEMELERİ

 

Okul yer döşemeleri için anaokulu, ilkokulu, liselerde, dershanelerde ve kreşlerde en çok kullandığımız pvc zemin kaplama malzemesini her zaman ısrarla müşterilerimize tavsiye ediyoruz. Sebebi ise pvc yer döşemelerinin fiyatları diğer zemin kaplama malzemelerine göre çok daha ucuz olmasıdır.

Antibakteriyel oduğu için leke tutmama ve kaydırmazlık özelliğinin olmasından dolayı bu malzemeyi tavsiye ediyoruz. Ama bazı müşterilerimiz maalesef ki piyasa rekabetinin bu kadar artmasından dolayı NETAFLOOR nin fiyatları bu kadar ucuz olmasına rağmen dahada ucu olsun diye üzülerek söylemeliyiz ki malzeme seçimin yanlış yapmaktadırlar.

Evlerde kullandığımız mineflo kaplama malzemesini anaokulu, kreş , ilkokulu veya dershane vb yerlerde kullanıyorlar sonuç olarak NETAFLOOR yoğun trafik malzemesi olmadığı için 1 yıl içinde deforme olup kullanılmaz hale geliyor. Bu nedenle okul yer döşemeleri için biz müşterilerimize evladiyelik malzeme olan NETAFLOOR çeşitlerini tavsiye ediyoruz

 

OKUL YER DÖŞEMELERİ

Okul yer döşemeleri için en çok dikkat edilecek konu güven ve hijyendir. Çünkü çocuklar günün büyük bölümünü oynamakla geçirirler bu sebeple düşmeler ve benzeri kazaları önlemek için yumuşak, darbe emici ve hijyenik antibakteriyel yer döşeme malzemeleri tercih edilmelidir. 

Okul yer döşemesi olarak seçilebilecek en doğru ürün PVC zemin kaplama malzemeleridir. Çünkü antibakteriyel ve darbe emici özelliğinden dolayı anaokulu, kreşler ve ilkokul gibi alanlarda uygun olan en ideal yer döşeme çözümleridir. Anaokulu ve kreşler için uygun olacak zemin kaplama önerilerimiz aşağıda detaylı anlatılmıştır.

Neden Pvc Zemin Kaplama Tercih Etmeliyim ?

Eğitim ve öğretim hizmeti veren birçok resmi veya özel kurumlarda insan yoğunluğunun fazla olmasından dolayı zemin kaplama malzemesi seçimi ve tercihi önem arz etmektedir. Okul yer döşemesi olarak sıkça tercih edilen PVC zemin kaplamaları günümüzde eğitim kurumları hem yoğun trafik hemde antibakteriyel özelliği ile rağbet gören bir yer döşeme malzemesidir.

Okullarda genellikle heterojen yer kaplaması veya homojen yer döşemesi tavsiye edilmektedir. Eğitim kurumlarında yoğunluktan dolayı sürekli temizlik fırsatı olmadığı için günlük bakım yapılabiliyor. Bu nedenle PVC yer döşemeleri hijyenik yapısı ile uzun süre bakım gerektirmez günlük nemli bir paspas ile zamandan tasarruf etmenizi sağlar.

Özellikle sınıf yer döşemesi malzemeleri sınıflarda öğrenci sayısının fazla olması ve masa sandalye kullanımından dolayı her türlü darbeye karşı son derece sağlam ve dirençli bir yapıya sahiptir. PVC yer döşemeleri geniş ürün yelpazesi ile son derece zengin renk ve desen modeline sahiptir. Okul yer kaplamaları ve PVC yer kaplama malzemesi fiyatları için bize ulaşabilirsiniz.

Son yıllarda eğitim sektörüne yapılan yatırımlarla gerek özel gerekse de devlet okulların sayısı hızla artmakta. Özellikle devlet destekleri bu artışın bir diğer nedeni.Ancak eğitim alanına yapılan bu yatırımlar okul yapımında veya içlerinde kullanılan malzeme pazarınında genişlemesine sebep oldu. Fiyatlarından dolayı kalitesiz ürünlerde ‘doğru kriterler’ göz önünde bulundurulmadığı için farkında olarak veya olmayarak tercih edilir oldu. Peki nedir bu doğru kriterler?

İnsan Sağlığına ve Çevreye Etkisi

Okullar gibi sağlık koşullarının üst düzeyde olması gereken bölgelerde, insan sağlığı ve doğa üzerinde olumsuz etki yaratmayacak bir malzeme tercih edilmeli. Seçilecek olan pvc zemin kaplama malzemesinin antibakteriyel ve antialerjik olması gerekir.kres-yer-dosemeleri

Grup T – Ticari Tip Pvc Zemin Kaplama

Okullarda zemin kaplama yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerdir. Böylesine yoğun trafiğin olduğu bölgelerde ticari tip bir pvc zemin kaplama malzemesinin tercih edilmesi gerekmektedir. Tercih edilecek ürünün Grup T olmasına dikkat etmeliyiz. Gruplar aşınma kürlerine göre belirlenir. Heterojen pvc yer kaplama Grup T olabilmesi için en az 0.70 mm aşınmazlık kürüne sahip olması gerekirken, homojen  pvc yer kaplama‘da bunun kıyaslaması ‘ömrü boyunca cila gerektirmemesi’ kriteridir.

İç mekan hava kalitesi

İç mekan hava kalitesi, kapalı mekanlardaki (ev, okul, hastane, ofis, restoran, mağaza vb) hava kalitesini ifade etmek için kullanılan bir ifadedir. Tercih edilecek pvc zemin kaplama malzemesinin iç mekan hava kalitemizi olumsuz yönde etkilememesine dikkat etmeliyiz. Ki bazı Uzak Doğu kökenli malzemelerde koku problemi de oluşmaktadır.

“Unutmayın ki hayatımızın %90’ını kapalı alanlarda geçiyoruz. Bu nedenle bulunduğumuz ortamın hava kalitesi üst düzeyde olmalı. Olumsuz etki sınırı Avrupa Standartlarınca 1000 mg’ı geçmemesi yönünde belirlenmiştir. Tercih edilen malzemenin maksimum 100 mügram etkisinin olmasına özen göstermelisiniz.”

Ftalat Kullanımı; Ftalat (Fatalat), plastiği esnek hale getirmek için kullanılan bir madde olup, piyasada bir çok esnek zemin kaplama malzemesinde kullanılmaktadır. Özellikle Çin’de üretilen malzemelerde sıklıkla rastlanmakta. Ftalat’ın en büyük zararı kanserojen bir malzeme oluşudur. Tercih edeceğiniz zemin kaplama malzemesinde ftalat kullanılmadığına dair sertifikaya sahip olmasına özen göstermelisiniz.

Ftalat, çocuklarda, ileride kısırlığa yol açabilmektedir. Söz konusu yerin bir eğitim yuvası olduğunu da göz önünde bulundurursak, riskin ne kadar büyük olduğunun bilincinde olmalıyız.
Detaylı bilgi ve çözüm önerilerimiz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

 

 

 



Ürünlerimiz Ve Hizmetlerimiz Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin Bize Ulaşın!